YAZ KAMPLARI
7 – 9 YAŞ
Çocuğumla Geleceği Kodluyorum

Amaç: Eğitim iki temel amaca yönelik tasarlanmıştır. Birincisi kodlama yakın gelecekte İngilizce’den daha önemli hale gelecektir. İlköğretim çağında çocukların matematik, fen, coğrafya gibi temel derslere ebeveynler destek olmaktadır. Ebeveynler kodlama bilmediklerinden çocukları yönlendiremiyorlar. İkincisi ebeveyn ile çocuk en güzel vakitleri oyun oynayarak geçirmektedirler. Teknoloji oyunları ve oyun ortamlarını değiştirdi. Bu eğitimde ebeveynlerle çocuklar, teknolojinin getirdiği ortamlarda oyunları geliştirme ve oynamaları hedeflenmektedir.

Anne veya babanın çocuğuyla birlikte katılacağı bu eğitimde algoritma, akış çizelgeleri, 3 boyutlu modelleme ve kodlamanın temelleri anlatılacaktır. Eğitimler, çocuğunuzla keyifli bir oyun havasında geçecektir.

Ön Koşul: Ebeveynler ve çocukların temel düzeyde bilgisayar kullanma becerisine sahip olmaları gerekiyor.

Kodlama ve 3D Dünyasına Yolculuk 

Algoritma, akış çizelgeleri, 3 boyutlu modelleme ve kodlamanın temelleri anlatılacaktır. Çocuklar, 3 boyutlu objeler tasarlayacaklar ve daha sonra bu tasarımlara kodlamayla hareket kazandıracaklardır.

Ön Koşul: Çocukların temel düzeyde bilgisayar kullanma becerisine sahip olmaları gerekiyor.

 

 

3D Tasarım Sihirbazı ve Kodlama Canavarı 

3 boyutlu tasarımda uzmanlaşmak ve kodlamayla ilgili orta seviye örnek uygulamalar, temel düzeyde oyunlar geliştirmek.

Ön koşul: Temel düzeyde kodlama bilmeleri veya “Kodlama ve 3D Dünyasına Yolculuk” kampına katılmış olmaları gerekmektedir.

Tarihler: 9-13 Temmuz ve 6-10 Ağustos 10-16:00 arası İstanbul Kadıköy

10 – 13 YAŞ

Fen Matematik Kodluyorum

Fen, biyoloji, kimya, matematik gibi derslerin kodlama mantığıyla birleştirilerek çocuklara günlük yaşamın kodlama mantığı ve örneklemeleriyle işleneceği bir program olarak tasarlanmıştır.

 

Sanat-Teknoloji-Drama Kampı

Çocukların doğal sanatlara ilgisi ve becerisi artarken aynı zamanda yapılan çalışmaları bilgisayarda yaparak, çocukların sanatı ve teknolojiyi nasıl kullanacağına dair bilgileri olacaktır. İleride teknolojiyi bir sanatçı gibi kullanabilecek veya sanata teknolojiyi katarak, usta sanatçı olmanın temellerini atmış olacaktır.

Eğitim şekli : Çocuklar kil ve geri dönüşüm malzemelerinden heykel yapacaklar.
Yapılan heykellerin 3D tasarımını bilgisayarda yapacaklar.
Kilden yapılan ve bilgisayarda yapılan heykelleri oyun ortamında buluşturacaklar.

 

Arduino İle Elektronik Uygulama

Arduino atölyesi ile çocuklar, bir yandan çok eğlenirken diğer yandan da fiziksel olarak dikkat, odaklanma ve motor becerilerini geliştirecek. Mantıksal ilişki kurmak, problem çözme, eleştirel düşünme ve akıl yürütme becerileri gelişen çocuklar; arduino geliştirme kartı ile model sensörler kullanarak kendi robotlarını programlayabilip, kendi elektronik aletlerini tasarlaryabilecek hale gelecekler.

 

Mobil Oyun Geliştirme

Mobil teknoloji, çeşitli biçimlerinde son birkaç yılda hızla gelişti ve bir zorunluluk haline geldi. Çocuğunuz, oyun temelli egzersizler ve projeler aracılığıyla, mobil cihazlarda çalınabilen tam işlevli bir oyunu tasarlamak, oluşturmak ve dışa aktarmak için gereken geliştirme araçlarını ve kodlama yapılarını yönetmeyi öğrenecektir.

Çocuğunuz, kullanıcı deneyimini, dosya boyutunu, görüntü alanını ve daha fazlasını göz önünde bulundurarak, bir mobil oyunu başarılı kılan ilkeleri anlayarak başlayacaktır.
Bir dizi mini oyun temelli egzersizler sayesinde çocuğunuz, harekete dayalı programlamayı animasyon, kontrol ve nesnelerini ne zaman ve nerede konumlandıracaklarını kullanmayı öğrenecek. Kodlarının ayrıca, geniş bir yelpazedeki olayları ve sonuçlarını da göz önünde bulundurması gerekir. Örneğin, bir nesne bir duvara çarpışırsa veya bir dokunma girişi algılanırsa ne yapması gerektiği gibi.
Çocuğunuz bu kampta oyun mantığı, dijital medya oluşturma, yaratıcı varlık yönetimi, programlama kavramları, kullanıcı etkileşimi gibi diğer birçok ek beceriyi öğrenecektir.

Python İle Kodlama Becerilerini Geliştirme

Kodlama becerileri keşfetmek ve kendi programlarını yapmak amacıyla Python mükemmel bir programlama dilidir. Python, katılanlar programlama dilinin temellerini iyi öğrenerek metin bazlı programlar geliştirecekler ve Kamp boyunca çok sayıda program yazacaklar.

 

Siber Güvenliğin Şifrelerini Oluşturma

Beyaz Şapkalı Hacker Yolculuğu
Siber Güvenliğin Temelleri: Şifreleme ve Steganografi

Teknoloji odaklı dünyamızda, siber güvenlik uzmanlarına hiç bu kadar talep olmadığı gibi siber saldırılarda her geçen gün artmaktadır.
Bu kampın amacı karmaşık bulmacaları ve şifreleri çözerek kriptografik öğeleri ve bilginin karmaşıklığını tanıtmaktadır. Sayıları, metinleri, görüntüleri ve sesleri şifrelenmiş bir akış halinde nasıl çevirdiğini göreceksiniz. Etkileyici şifreleme yetenekleri geliştirmenin temellerini öğrenerek bu verileri programlar ve bilgisayarlarla şifrelemenin yöntemlerini öğrenerek siber saldırılardan kendinizi ve çevrenizdekileri korumanın yöntemleri hakkında bilgi edineceksiniz.

 

Makine Öğrenme ve Yapay Zeka

Makine öğrenimi burada ve insanların inanmak için kullandıkları görevleri gerçekleştirmek sadece hayal dünyalarında mümkün oldu. Python ve TensorFlow bilgisayarların beynin işleyişine benzemesine yardımcı olan gibi araçlarla veri setlerini, olasılıkları, istatistikleri ve daha fazlasını kullanarak bu gelişmekte olan alana girerek dünün hayallerini gerçeğe dönüştürün.

 

3D Oyun Tasarımı

Çocuğunuzun bilgisayar oyunları için bir tutkusu varsa , bu tutkuyu öğrenmeye çevirebiliriz.
Oyun tasarımının temellerinden temel programlama kavramlarına kadar, çocuğunuz ciddi derecede etkileyici çok platformlu bir video oyunu geliştirmek için gerekli becerileri öğrenecektir.
Çocuğunuz, görsel yazım araçlarını  yönetecek ve bu sayede, programlama sözdiziminin karmaşıklığı olmadan kodlama gücünü benimsemelerini sağlayacaktır. En iyi uygulamaları kullanarak heyecan verici özel davranışlar ve inanılmaz oyun tekniklerini nasıl oluşturacaklarını öğrenecek. Kodlama tarafında, değişkenler, dallanma, döngü oluşturma, olaylar ve daha fazlası gibi temel programlama kavramlarına hakim olacak. Bu kamp aynı zamanda 3D modellemenin temellerini de kapsamaktadır.

 

Galaksi Mimarı

Galaksinin görünümü ile insan beyninin görünümünde benzerlikler var. Galakside milyarlarca yıldız varken insan beyninde de milyonlarca nöron var. Hatta! Solucanda da 500’e yakın nöron olduğu söyleniyor. Galaksinin yıldızlar arasındaki bağlantı ağı, insan beyninde ve solucandaki nöronlar arasındaki bağlantı şekilleri de birbiriyle aynıdır. Bugün deniz kabuğunun üzerinde veya kum tanelerinin üzerinde galaksi şekilleri görülmektedir.  Evrende büyük form ile küçük form arasında müthiş benzerlik vardır.

Kampın amacı: Galaksideki birçok unsuru tanıtmak, gökyüzüne baktığımızda yıldızları, gezegenler ve bulutsuları ayır etmek. Astronomideki büyüklükleri “Portakal Oyunu” ile modellemek ve çocukların beyninde galaksinin bir modelini oluşturarak, ufuklarını ve hayallerini açmaktır.

Galaksi öğelerini 3D modelleme ile tasarlamak ve programlamayla galaksi içindeki unsurları hareket ettirmektir.

Ön koşul: 3 boyutlu tasarım ve kodlama bilgisi gerekmektedir.

 

Dijital Girişimcilik ve İnovasyon Atölyesi

Eğitimin amacı; Dijital dönüşümü anlama, dijital dönüşüm yolculuğunda çocukların edinmesi gereken teknik ve kişisel beceriler konularına değinmek. Çocukların geleceğin meslekleri konusunda bilgi sahibi olarak, çalışma hayatında hangi meslekler olacak ve hangi becerilere ihtiyaç vardır.  Teknoloji dünyasının liderleri Bill Gates, Mark Zuckerberg, Steve Jobs, Elon Mask çocuk yaşta girişimciliğe başladılar.

Öğrencilere girişimcilikle ilgili yol haritası verilecek ve girişimci olmaları teşvik edilecektir.

 

Hayalindeki Kahramanı Geliştirme Atölyesi

Hayal kasları da diğer kaslarımız gibi egzersizle gelişmektedir. Çocuklara hayal kaslarının geliştirilmesiyle ilgili örnek uygulamalar yapılarak eğitime başlanmaktadır.

Çocuklar, ressam eşliğinde kendi hayal karakterlerini kara kalem ile çizecekler. Çizilen resimleri bilgisayarda 3 boyutlu hale getirecekler. Daha sonra 3 boyutlu yazıcıdan bastırılacaktır.

Siber Macera Kampı

Siber dünyanın sırlarını keşfetmeye, resimden şifre oluşturmaya, robotların dilini keşfetmeye var mısınız?

Sayıları, metinleri ve görüntüleri etkileyici şifrelemeyi öğrenecekler, karmaşık bulmacaları çözecekler, siber güvenliğin temeli olan kriptoloji algoritmalarını keşfedecekler.

Robotların ve makinelerin programlanması konusunda yapay zeka, makine öğrenme ve derin öğrenme konularında temel beceriler edinecekler.

Yaş Grupları

Kampımıza  2004-2008 (bu yıllar dahil) yılları arasında doğmuş çocuklarınız ile katılabilirsiniz.

Not: Kontenjan kısıtlıdır. Lütfen, önceden yerinizi ayırtın.

Kamp Yeri

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü-Rumelihisarı-İstanbul

Boğaziçi  Üniversitesi Yönetim Bilişim Hizmetleri Siber Güvenlik Merkezinde

Eğitim Konuları

Algoritma, Akış Çizelgeleri, Kodlama,

Siber Güvenliğin Temelleri: Şifreleme ve Steganografi

Sayıları, Metinleri, Görüntüleri ve Sesleri Şifrelenmiş Bir Akış Haline Dönüştürmek

 

PYTHON – KODLAMA SİHİRBAZI

YouTube, Instagram’ın Python ile kodlandığını biliyor muydunuz?

Kendi uygulamalarınızı oluşturmak ve yeniliklerinizi dünya ile paylaşmak istiyorsanız, Python’u öğrenmeye başlama zamanı!

Bu kampta, çocuklar yeni programlama kavram ve becerilerini öğreniyor, mantıksal düşünme geliştiriyor ve etkileyici ve eğlenceli projeleri kodluyor!

Kamp Sonu Edinilecek Diğer Beceriler:

Eleştirel Düşünme Becerileri; Programlama Terminolojisi;Grafik Uygulama ;Matematik Becerileri; Yapay Zeka Hakkında Bilgi

Yaş Grupları

Kampımıza  2004-2007 (bu yıllar dahil) yılları arasında doğmuş çocuklarınız ile katılabilirsiniz.

Kamp Yeri

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü-Rumelihisarı-İstanbul

Boğaziçi  Üniversitesi Yönetim Bilişim Hizmetleri Siber Güvenlik Merkezinde

 

Ulaşım

Zincirlikuyundan Otobüs, Levent’ten Metro…