GELECEĞİ KODLAMA EĞİTİMİ

Kodlama, Algoritma, 3DModelleme, Elektronik ve Robotik, Oyun Tasarımı, Akıl Oyunları Yaratıcı ve Eleştirel Düşünme 

7 – 9 Yaş Grubu 

2019-2020 Eğitim Planı

Ekim 2019 -Mayıs 2020

Bugün ilkokula başlayan çocukların yapacakları mesleklerin %40 henüz icat edilmedi. 20 yüzyıldaki işlerin çoğunluğu 21 yüzyılda olmayacak. Peki! Çocukları geleceğe nasıl hazırlayacağız?

21. yüzyıl becerileri olan ELEŞTİREL DÜŞÜNCE, İŞBİRLİĞİ, YARATICILIK, İŞBİRLİĞİ, İLETİŞİM, Gelecekteki mesleklerin ve işlerin temelini oluşturacaktır.

Çocukların algoritma ve kodlama, tasarım odaklı düşünme, 3 boyutlu düşünme, oyun bazlı öğrenme, yapay zeka ve robotların dünyasını anlama,  matematik, fen ve sanat  konularını içeren çocuğun geleceğini şekillendirmede önemli yer edecek unutulmaz bir eğitim programı hazırladık.

Çocuğunuzun sorgulayan, yaratıcı zekası yüksek teknoloji tüketicisinden yaratıcısına dönüştürülmesini istiyorsanız?

Bu eğitim fırsatını kaçırmayınız…

EĞİTİMİN AMACI

Çocuklarınızı şimdiki zamanda gelecek için hazırlamaya gelince, kodlama, 3 boyutlu tasarım, oyun geliştirme, robotik ve elektronik , çocuklarımızın temel ve akademik beceriler geliştirmelerine, kalıcılık, dikkat, motor becerileri, yaratıcılık, fen, matematik  ve problem çözme gibi önemli nitelikleri geliştirmelerine ve gelecekteki kariyerlerinde onlara yardımcı olabilecek değerli 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarına yardımcı olacaktır.

SCRATCH İLE KODLAMA: Çocuklar, görsel programlama dili Scratch kullanarak programlamanın temelleri hakkında bilgi sahibi olacak, farklı nesnelerin nasıl oluşturulacağını, ekran etrafında hareket ettirileceğini, onlarla değiştirilip oynayacağını, aralarındaki etkileşimin biçimlerini ayarlayacaklar. Scratch ile animasyonlar ve oyunlar geliştirilecek, fen ve matematik problem çözme becerilerini geliştirecekler, bir takımda çalışmayı öğrenecekler.

TINKERCAD İLE 3 BOYUTLU MODELLEME: Çocuklar, 3D modelleme tekniklerini ve 3D baskı teknolojisinin kısıtlarını ve avantajlarını bir üretim teknolojisi olan en yeni ve en havalı teknolojilerden birini keşfedecekler ve bir karakterin 3 boyutlu hale dönüşme evrelerini öğrenecekler. Oyuncak, film kahramanı, hayal kahramanı, anahtarlık, isimlikler, hediyelik eşyalar, matematik ve fen konuları eğlenceli bir şekilde modelleme ve 3D yazıcıdan çıkarma, mühendislik ve tasarım sürecini anlama. 3D modelleme ve 3D yazıcılar okullara girdikten sonra öğrencilerin fiziksel, zihinsel, mesleki ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Çocuklar, fen ve matematik konuları kolay ve eğlenceli bir şekilde öğrenirler ve motivasyonları artar.

ARDUİNO VE ROBOTİK  PROGAMLAMA: Arduino atölyesi ile çocuklar, bir yandan çok eğlenirken diğer yandan da fiziksel olarak dikkat, odaklanma ve motor becerilerini geliştirecek. Mantıksal ilişki kurmak, problem çözme, eleştirel düşünme ve akıl yürütme becerileri gelişen çocuklar; arduino geliştirme kartı ile model sensörler kullanarak kendi robotlarını programlayabilip, kendi sensörlerini oluşturacaklar, kendi elektronik aletlerini tasarlayabilecek hale gelecekler. İnsansız bir makine veya robotun nasıl yapıldığını, nasıl kodlandığını görecekler.

ROBLOX İLE OYUN GELİŞTİRME: Çocuklar bilgisayar oyunları oynayarak zaman kaybetmeyecek, kendi oyunlarını geliştirme evrelerini öğrenerek, oyunlarını programlayacak ve yaratıcılığı geliştirecekler aynı zamanda küçük yaşta programcılığı öğreneceklerdir. Oyun motorunun prensiplerini, oyun motorunun temelleri, oyun algoritmaları, nesnelerin nasıl modelleneceği, hayal gücünün oyuna dönüştürülmesi gösterilecektir.

MINECRAFT İLE OYUN TASARIMI: Minecraft, çocuklarda yaratıcılık, problem çözme, eleştirel düşünme ve işbirliğini teşvik eden bu uygulama dünyanı birçok ülkesinde okullarda kullanılmaktadır. Çocuklar,  Minecraft dünyasının kendisinin arka uçta nasıl çalıştığını anlayarak Minecraft’ın nasıl değiştirileceğini öğreneceklerdir. Daha sonra oyunun bu temel unsurlarının özelliklerini, işlevlerini ve dokularını nasıl yaratacağınızı ve yapılandıracağınızı öğrenmeye devam ederler. İşlevler bir modun nasıl performans gösterdiğini belirler ve bunlar yalnızca çocuğunuzun hayal gücü ile sınırlıdır ve özel bir bloğa adım attığınızda yağmur yağdırması veya bir patlama yaratması kadar geniş olabilir!

AKIL OYUNLARI: Akıl Oyunları, zeka ve aklın somut ve soyut nesneler arasındaki ilişkiyi kurabilmesi, kavraması, analiz, sözel ifade, stratejik bakış açısı geliştirme, el becerilerini kullanabilme, psikomotor becerilinin gelişmesine olanak sağladığı gibi bir çok alanda zihnin ve becerilerin gelişmesine olanak sağlayan, hem duygusal hem sayısal zekayı geliştirmektedir. 

STOP MOTION: Çocuğun hayalını somutlaştırarak hayal gücünü geliştirir. Evdeki oyuncakları birer film karakteri haline getirebilir.Film yapmanın teknik adımları hakkında bilgi edinir. Yaratıcılık becerilerini geliştirir. Çocukların hikaye oluşturma ve anlatma yeteneklerini geliştirir.Çok fazla denemeyle daha iyi hikayeler oluşturmaya yarar. Beyin fırtınası yaparak ortak hikayeler üretip, animasyon haline getirir. Filmlerini YouTube’de yayınlamayı öğrenir.

ÖĞRENCİLER EVE NE GÖTÜRECEKLER

  • Katılım sertifikaları elde edecekler.
  • Yaptıkları örnekler ve proje örnekleri verilecek.
  • Etkinliklere katılım ile ilgili fotoğraf ve videoları verilecektir.

KATILIM BİLGİLERİ

Önceden deneyime gerek yoktur.  Ancak bazı ön koşullar vardır. 

  • Her öğrenci kendi notebook ile katılabilir. 
  • Daha önceden bilgisayar kullanmış olmalıdır. 
  • Açık hava etkinlikleri yer almaktadır.
  • Çocukların proje sunum becerileri artacaktır.

 

KATILIM VE ÜCRET BİLGİLERİ

  • Notebook getirilmelidir.
  • Eğitimler ile ilgili bazı materyaller
  • Kardeş indirimi %10, arkadaş indirimi %5

EĞİTİM YERLERİMİZ

ZEKERİYAKÖY

  • Hafta içi gruplar : 
  • Pazartesi: Saat: 16-18
  • Haftasonu gruplar :
  • Cumartesi : Saat: 10-12 Arası 
  • Pazar Saat: 13-15

 

BAKIRKÖY

  • Hafta içi gruplar:  
  • Pazartesi: Saat: 16-18
  • Haftasonu gruplar :
  • Cumartesi : Saat: 10-12 
  • Pazar Saat: Saat:  13-15

KADIKÖY

  • Hafta içi gruplar
  • Pazartesi: Saat: 16-18
  • Hafta sonu gruplar :
  • Cumartesi : Saat: 10-12 
  • Pazar Saat: Saat:  13-15

İLETİŞİM: 0532 446 43 66 – 0530 606 89 64 – 0533 350 75 49  e-posta: bilgi@dijitalyildizlar.com