Tarihçe

TÜRKİYE’DE BİLİŞİM EĞİTİMİNDE İLKLERİN BAŞLATILMASI

Levent karadağ

Levent karadağ

Kurucu

Levent Karadağ, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesinde Astronomi ve Uzay Bilimleri okurken, Fen Fakültesinin bilgisayar laboratuvarının kuruluşunda bulundu ve bilgisayar laboratuvarının sorumlusu oldu. Karadağ, Fen fakültesinde okuyan binlerce öğrencinin bilgisayar derslerinin uygulamasına yardımcılık görevini yaklaşık bir yıl sürdürdü. Ankara Üniversitesi bünyesinde kurulan ilk bilgisayar laboratuvarıdır.

1987-1990 yıllarında bilgisayar kurslarında programlama dersleri verdi.

1987 yılında Ankara’nın Elmadağ ilçesinde lise öğrencilerine ve öğretmenlerine kodlama (Basic Programlama Dili) kursları verdi. Türkiye’de ilk kez bir ilçede öğrenci ve öğretmenlere kodlama dersi verilmiş oldu.

1988 yılında Keçiören Ortokulunda birinci sınıf öğrencilerine kodlama dersleri verdi. Türkiye’de ilklerden birisini gerçekleştirdi.

1990, BASIC ve Bilgisayar Programlama Dili kitabının yazılması. Ticaret Liselerinde kaynak kitap olarak yazılan kitap Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, ÖDTÜ başta olmak üzere birçok okulda kaynak kitap olarak okutuldu. Kitap, bilgisayar alanında Türkçe yayınlanan ilk 10 kitap arasında yer almaktadır.

2003 yılında ev kadınlarına “Bilgisayar ve İnternet Kullanımı” eğitimi tasarımı ve örnek eğitimlerin verilmesi.  Türkiye’de 15’den fazla ilde 9.000 kadına verildi.

2011-2012 Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri Öğretim Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevliliği

2015 Z Kuşağı (2000’den sonra doğumlu olanlar)  Öğretmeni Kimdir?

TED Koleji Öğretmen Sempozyumunda Türkiye’de (belki de dünyada) ilk kez Z Kuşağı öğretmeninin özelliklerini kapsamlı anlatan bir seminer verilmesi.

2016 PlayLab Türkiye (Bilim ve Teknoloji Liderleri yetiştiren kurum)Kurucu Ortaklığı

2016 Çocuklara Kodlama Eğitimleri – Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi

2016 ve 2017, Hacettepe Üniversitesi Teknokent’te Kodlama, Robotik ve Oyun Geliştirme, Mobil Uygulama Geliştirme ve PYTON ile kodlama, üç boyutlu tasarım, Uzayı Kodlama vs.  Burada PYTON ve Uzayı kodlama Türkiye’de ilkleri oluşturmaktadır.

2017-2018 Geleceğin Gözde ve Fütüristik Meslekleri Semineri

Çok sayıda ilköğretim ve lisede Geleceğin Meslekleri

2018 Dijital Yıldızlar, Geleceğin Teknoloji ve Bilim Yıldızlarının yetiştiren kurumun kurulması.  Dijital Yıldızlar, 5-17 yaş arası çocuklar ve ebeveynlere eğitici projeler gelistirmektedir.

2018 yaz kampında Türkiye’de ilklere örnekler: Galaksi Mimarlığı, Siber Güvenlik, Yapay Zeka Makine Öğrenimi, Sanat ve Teknoloji Buluşması ve Anne/Baba – Çocuk eğitimi.

Dijital Yıldızlar, 2018 yılında Türkiye’de 7 bölgeye ve 2019 yılında uluslararasına açılma projeleri ile devam edecektir.

Dijital Yıldızlar, 5 -17 yaş grubu çocuklar

Programlarımız büyüyor ve yeni sınırlara ulaşıyor olsa da, Türk öğrencileri matematik, fen, teknoloji, sanat bilimlerindeki öğrenci performansının en üst seviyesine getirme tutkumuz ve kararlılığımız, 1987’de olduğu gibi bugün de güçlü.

Bugün Dijital Yıldızlar, çocuklara ulusal olarak ulaşma potansiyeli olan STEAM  zenginleştirme programları sunmaya devam ediyor. STEAM eğitiminin büyümesine ve çeşitliliğine katkıda bulunacak benzersiz bir katkıya sahip olduğumuza inanıyoruz.